e-horse.be equine photography - fotografie van paarden e-horse.be equine photography - fotografie van paarden

E-horse → Blog

NIEUWS: volg ons op facebook!

BLOG: volg de paardenfotografie op de voet

December 2011 - Artikel in Hippo Revue

In het decembernummer van Hippo Revue kan je het reisverslag lezen van onze strandrit te Bali! We zijn van plan om vanaf nu van al onze buitenlandse ritten (minstens 1 per vakantie dus) een verslagje te maken, zo kunnen de lezers van Hippo Revue ook wat inspiratie op doen!

E-horse in Hippo Revue

November 2011 - Spaanse rijschool

Slechts één maal per jaar verlaten de befaamde witte Lipizzaners en hun ruiters de Weense stallen voor een tournee in het buitenland. Dit jaar kwamen ze naar België en wij waren aanwezig op de persvoorstelling in Vorst Nationaal. De witte hengsten en hun 'Bereiters' tonen in een wervelende show de meest indrukwekkende dressuurkunsten: van "Pas de Deux", naar "Arbeid aan de lange teugel" en "Het Ballet der Witte Hengsten"! We waren zó onder de indruk van deze unieke paarden, dat we de dag daarna nog een keertje zijn gaan kijken, naar de eigenlijke show. Absolute aanrader!

Spaanse rijschool Vorst Nationaal 2011

Spaanse rijschool Vorst Nationaal 2011

Spaanse rijschool Vorst Nationaal 2011

Spaanse rijschool Vorst Nationaal 2011

Spaanse rijschool Vorst Nationaal 2011

November 2011 - Sint-Hubertus

In de stad van het paard wordt Sint-Hubertus uiteraard gevierd! Voor de paarden staat dan een wandeling (van stap tot springwandeling) op de agenda, met een aperitiefje op het prachtige kasteeldomein van baron Casier. Daarna richting kerk voor de zegening!
Toch even melden dat er géén paarden en ruiters gewond zijn geraakt!

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Sint-Hubertus, Bloso Waregem Gaverbeek

Oktober 2011 - Gucci

Onze buren hebben een nieuw gezinslid erbij: vanaf nu wordt het domein bewaakt door Gucci, een chihuahua-reutje! Wat zijn ze toch schattig als ze klein zijn... en deze blijft ook écht klein!

Gucci, chihuahua reu

Gucci, chihuahua reu

Gucci, chihuahua reu

Oktober 2011 - Ander perspectief

Wat is leuker dan op een zonnige herfstdag wat te relaxen bij de paarden in de weide... en wanneer je even op je rug in het gras gaat liggen, komt Mia Flanders nieuwsgierig kijken wat er gebeurt. Zo zie je haar eens uit een ander perspectief, best leuk!

Mia Flanders

Mia Flanders

Mia Flanders

Oktober 2011 - Voltige op het strand

Met Emma en haar paint ruin Zippo hadden we al eerder een fotoshoot, en ze wilden dit keer naar het strand voor enkele voltige-oefeningen. Het weer zat niet mee, maar de regen deed hen niets en ze deden hun oefeningen alsof ze dat daar elke dag doen! Eline en haar ruin Lars waren ook van de partij!

Emma en Zippo

Emma en Zippo

Emma en Zippo

Emma en Zippo

Oktober 2011 - Sibo

Ann-Sophie kreeg van haar ouders een fotoshoot cadeau en ruin Sibo maakte er meteen een spectaculaire show van!

Sibo

sibo

Oktober 2011 - Quarter horses

Drie prachtige quarter horses op een zonovergoten herfstdag... dat is genieten!

quarter horse, granimar

quarter horse, granimar

quarter horse, granimar

quarter horse, granimar

September 2011 - Femke en Largos

Op een prachtige septemberdag trekken we richting Nederland voor een uurtje dolle waterpret met Femke en haar gigantische ruin Largos!

Largos en Femke

Largos en Femke

Largos en Femke

September 2011 - Cross Anzegem

De weergoden hadden niet zo'n zin in een cross, en tegen de middag begon het helaas te regenen. Toch hebben we in de voormiddag enkele leuke beeldjes gemaakt van deze mooie wedstrijd!

cross Anzegem 2011

cross Anzegem 2011

September 2011 - Vakantie!

Gezien de zomer op reis blijkt dit jaar, besluiten we hetzelfde te doen! Paardrijden op de prachtige stranden van Bali, dát is pas vakantie!

Bali Island Horse

Augustus 2011 - Els en Miss Pie

De regen gooie twee maal roet in het eten, maar de derde poging was de goeie voor deze shoot! Voor de lens kwamen Els en haar knappe Quarter Horse merrie Miss Pie.

Miss Pie, quarter horse

Miss Pie, quarter horse

Augustus 2011 - Zazoo

Het moeten niet altijd paardjes zijn... Zazoo was minstens even graag model-voor-één-dag! Deze Duitse herder is nog erg jong en was over-enthousiast! Eigenaars Christ en Isabelle hebben er in elk geval een fantastische vriend voor het leven bij.

Zazoo, Duitse herder

Augustus 2011 - 15 jaar l'Equino

De zon kwam af en toe piepen op deze 15de verjaardag en dat levert op de cross altijd mooie beeldjes op!
De volledige reeks is te zien op http://www.e-horse.be/download/2011_lequino/

 cross, l'equino, nokere

 cross, l'equino, nokere

 cross, l'equino, nokere

 cross, l'equino, nokere

Juli 2011 - Kathorse Subourbon Sweet Ambition

Geboren op vrijdag de 13de, maar absoluut géén ongeluksbrengertje: dit miniatuur merrieveulen werd Kathorse Subourbon Sweet Ambition gedoopt, "Ambi" voor de vrienden!
Het AMHA paardje werd gefokt voor Kathorse Garden en is de dochter van Whispering Oaks Fire Fly (dam) en Joyhorse Bourbon Balls (sire). We hopen dat Ambi een "grote" wordt in die "kleine" wereld!

 Ambi, AMHA miniatuurpaard

 Ambi, AMHA miniatuurpaard

 Ambi, AMHA miniatuurpaard

Mama Whispering Oaks Fire Fly

 Ambi, AMHA miniatuurpaard

Juli 2011 - Meet Xavier!

Deze prachtige Arabofriese hengst is de grote trots in de stal van Willy Naessens.
Xavier is op de Strohoeve geboren, deze 5-jarige hengst is een zoon van de bekende prestatiehengst Maestro. Zijn moeder is de Arabo-Friese merrie Lindsey, een dochter van Yk Dark Danilo. Xavier is een eerste premie hengst die eveneens over een sportcertificaat beschikt. Als veulen werd hij reserve-dagkampioen tijdens de jaarlijkse Belgische stamboekdag in Wortegem.

 Xavier, Arabofriese hengst Willy Naessens

Juni 2011 - Elegantietocht voor koetsen

Waregem was vandaag het decor voor de 2de editie van de elegantietocht voor koetsen. De weergoden hadden daar ook wel zin in, en het bleef (op enkele spatjes na) gelukkig door. Prachtige rijtuigen, perfect getoilleteerde paarden en keurig uitgedoste menners (+ gezelschap) - een waar plezier voor het oog! Heel mooi om zien dat heel veel rassen deze opdracht tot een goed eind brengen, van Fjorden tot Andalusiërs en van Haflingers tot Arabo-Friezen. Ik kijk al uit naar de volgende editie!

*** deelnemers kunnen alle foto's hier bekijken! Voor grote versies, stuur een mailtje naar sylvie@e-horse.be ***

elegantietocht koetsen waregem

elegantietocht koetsen waregem

elegantietocht koetsen waregem

elegantietocht koetsen waregem

Juni 2011 - Grappa

Reeds anderhalve maand bij ons, de tijd vliegt!

akhal teke merrie Grappa

Mei 2011 - Vina

De jonge dame die eigenaar is van deze leuke pony, viert zondag haar communie en krijgt deze foto van haar oogappel cadeau! We zijn er zeker van dat ze supertrots zal zijn en wensen haar een fijn feest toe!

rijpony - black series

Mei 2011 - Veulentjes!

Het voorjaar is veulentjestijd, en wij houden daar van! Niets leuker dan zo'n dartel jong door de weide te zien springen, kijken hoe het zijn mama nadoet, zien hoe het soms op zijn plaats wordt gezet door de kudde en meegenieten als het in de zon ligt te soezen... ah, bleven ze maar zo klein!

veulens

veulens

veulens

 

Mei 2011 - Grappa

Ongeloofelijk hoe ons meisje afgelopen maand al is veranderd! Haar veulendons heeft plaats gemaakt voor een fijne zomervacht en ze wordt ietsje meer 'paard' nu. Bij zonsondergang is de typische metaalgloed goed zichtbaar, ik kan uren blijven staren naar mijn paardje van vloeibaar goud!

akhal-teke volbloed merrie Grappa Alania - black series

Mei 2011 - Grappa-Alania

Een jeugddroom die na al die jaren uitkomt! Al van kleinsaf was ik gefascineerd door het "gouden paard uit het oosten", in mijn grote paardenencyclopedie stond een foto van volbloed Akhal-Teke hengst Kambar en ik was meteen verliefd! Het ras is al die jaren door mijn hoofd blijven spoken tot ik 2 jaar geleden plots de kans kreeg om er enkele in levende lijve te zien!
De grote liefde was terug en het was duidelijk: mijn volgende paard moest en zou een Akhal-Teke zijn! Minder dan 2 jaar later is het dan zo ver: mijn eigen "gouden paard" is er! Een prachtige Akhal-teke merrie, net 1 jaar oud, Grappa-Alania genaamd.

De volgende maanden/jaren wordt dat mijn favoriete fotomodel, dat staat nu al vast!

akhal-teke purebred filly Grappa Alania - black series

akhal-teke purebred filly Grappa Alania

akhal-teke purebred filly Grappa Alania

akhal-teke purebred filly Grappa Alania

April 2011 - Merel & Victoria

Wat is er leuker voor jonge meisjes, dan op je communiefoto's te mogen pronken in een prachtig kleedje, op jouw favoriete pony!
Zie hoe schattig dit duo eruit zag!

Maart 2011 - Lord Tobago

Deze Arabische volbloedhengst staat aan het begin van zijn carrière als dekhengst, dus was het tijd voor enkele portretten die straks zijn flyer zullen opfleuren!
We wensen deze knappe jongeman veel merries toe de komende jaren!

hengstenreportage arabische volbloed

Maart 2011 - Hengstenkeuring Vlaamse paard

Deze keuring ging door in mijn eigen achtertuin bij wijze van spreken, en ik was behoorlijk onder de indruk van deze prachtige koudbloeden. Misschien wel omdat het hele gebouw begon te daveren wanneer Fideel van de Parkhoeve er een drafje uitgooide! Impressionant! Circle W Maxamillion van stal Talpe ging dan weer met de meeste punten lopen.

Fideel van de Parkhoeve

Circle W Maxamillion

Februari 2011 - Flanders Horse Expo

Eind februari begeeft ieder zichzelf respecterend paardenliefhebber zich richting Gent voor de grootste en mooiste paardenbeurs uit het land. Wij waren aanwezig op vrijdag en zaterdag en hebben weer fantastische paarden en mensen ontmoet.

Februari 2011 - Mia Flanders in MenSport

Mijn merrie flankeert deze maand een mooi artikel over dravers die na hun carrière in de paardenrennen, een tweede leven beginnen in een andere tak van de bereden of aangespannen sport. Mia Flanders staat twee keer afgebeeld, nu kan de hele wereld zien hoe fotogeniek mijn Française is!

Paardenfotografie - Mia Flanders in Mensport

Paardenfotografie - Mia Flanders black series in Mensport

Paardenfotografie - Mia Flanders in Mensport


BLOG: kijk even terug...

E-horse paardenfotografie in 2010!

COPYRIGHT: al deze foto's zijn eigendom van e-horse en mogen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur nergens anders worden gebruikt.